sve o trudnoći & roditeljstvu

DOJENJE

Majčino mlijeko je najbolja hrana za vašu bebu. Prirodno je, sadržava sve hranjive sastojke potrebne za rast i razvoj dojenčeta u prvih šest mjeseci, te nadopunjava djetetovu prehranu do navršene prve godine života. Majčino mlijeko je besplatno, sterilno i uvijek ima optimalnu temperaturu.

 Sastav mlijeka se mijenja kako se mijenjaju prehrambene potrebe djeteta koje raste, te sadrži i antitijela neophodna za zaštitu djeteta od različitih infekcija i smanjuje mogućnost razvoja alergijskih bolesti. Dojena djeca rastu i razvijaju se sretnija, odrastaju znatno sigurnija u sebe, ranije pokazuju znakove samostalnosti, imaju viši kvocijent inteligencije.

Dojenje je također dobro i za majku. Manja su i kraća krvarenja nakon poroda, pomaže bržem vraćanju maternice u normalnu veličinu, troši čak oko 800 kalorija dnevno, pa znatno pomaže pri gubitku kilograma nakupljenih tijekom trudnoće. Također je dokazano da žene koje doje, u kasnijoj životnoj dobi manje oboljevaju od raka dojke i jajnika te osteoporoze.
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: