sve o trudnoći & roditeljstvu

Dobile su ime po engleskom liječniku (John Braxton Hicks), koji je još 1872 g. otkrio da žene osjećaju kontrakcije već puno prije poroda.
BH kontrakcije počnju u ranoj trudnoći, no najčešće su u drugom tromjesečju. Radi se o kontrakcijama mišića maternice koji utječu na omekšavanje cerviksa i pomažu u pripremi tijela za porod. Neke žene ih nikad ni ne osjete, no obično traju 30 – 60 sekundi, ili do 2 minute, ne povećava im se intenzitet, neujednačene su i više su neugodne nego bolne.
Do njih najčešće dolazi pri većim aktivnostima, poslije sex-a, ukoliko vam je mjehur pun ili je došlo do dehidracije. Zato, ukoliko dođe do njih, odmorite, lezite u toplu kupku barem na pola sata i pijete dovoljno vode.
Razlika između BH kontrakcija i pravih trudova je u tome što su trudovi bolniji, javljaju se u pravilnim intervalima, odnosno, postaju sve bolniji i češći i najčešće su praćeni bolovima u leđima i nogama. Također BH kontrakcije ne utjeću na otvaranje vrata maternice, dok trudovi izazivaju otvaranje i pritišću dijete prema “izlazu”.
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: