sve o trudnoći & roditeljstvu

36.tjedan

Dijete se sve više zaokružuje kako se talože masna tkiva, koža je ružićasta i kosa je već narasla do 5 cm. Ako vam je ovo prvo dijete, njegova se glavica već vjerojatno spustila u zdjelicu pripremajući se za porod. Mekani nokti izrasli su mu do vrhova pstiju na rukama i nogama. U dječaka testisti su se trebali spustiti. Dijete će dobivati oko 28 g / dnevno u preostala četiri tjedna.
Veličina: dužina 46 cm, težina 2,5 kg

PROMJENE KOJE PRIMJEĆUJETE
Ako vam je ovo prvo dijete, žgaravica, probavne smetnje i ostajanje bez daha morali bi se smanjivati od trenutka kad se djetetova glavica smjesti u zdjelicu. Vaš mokraćni mjehur je pod pritiskom pa ćete možda morati još češće mokriti. Vjerojatno ćete se osjećati umorno zbog poteškoća sa spavanjem i dodatne djetetove težine. Moguće da će hormoni opet uraditi svoje, pa se osjetite puni energije i krenete u raščišćavanje svakog ormarića i ladice u kući. No, nemojte pretjerivati, mogli bi se lako umoriti pa samo polako.
Dobivanje na težini: dosad se već smanjilo, a do 38.tjedna može i posve prestati. Ako ste tijekom cijele trudnoće dobili manje od 13 kg, morali bi se vrlo lako vratiti na svoju težinu prije trudnoće. Idealan porast težine do ovog razdoblja je 12 kg.

SAVJET
Odmarajte!!! Stavite noge u povišeni položaj kad god je to moguće da biste spriječili oticanje članaka i proširenje vena na nogama. Otiđite na pregled u trudničku ambulantu bolnice gdje namjeravate roditi. Kupite grudnjake za dojenje, pripremite torbu sa stvarima za bolnicu i provjerite dali je sve spremno za bebu.

Što vam sve treba za rodilište?

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: