sve o trudnoći & roditeljstvu

24.tjedan

Još uvijek nije došlo do taloženja masnog tkiva, pa je vaše dijete i dalje mršavo. U koži se formiraju žlijezde znojnice. mišići ruku i nogu dobro su razvijeni i dijete ih redovito pomiče. Smjenjuju se razdoblja intenzivne aktivnosti, kada osjećate dijete kako se pomiće, s razdobljima mirovanja. Beba štuca i kašlje;  njeno štucanje možete osjetiti kao pokrete kuckanja.
Veličina: dužina 33 cm, težina 570 g

PROMJENE KOJE OSJEĆATE
U ovom ili narednom mjesecu najčešća je pojava nagli porast težine. Trbuh vam ubrzano raste, a lice može biti dosta podbuhlo jer zadržavate dodatne količine vode. Vaša će trudnoća postati očita. Odsad će vam šira odjeća biti udobnija. Znojenje može postati problem, jer ćete u ovom razdoblju biti osjetljivi na toplinu. Pijte puno vode i izbjegavajte sintetičku odjeću.
Dobivanje na težini: vjerojatno ćete nastaviti dobivati oko 0,5 kg tjedno, iako ćete, ako ste bili mršaviji na početku trudnoće, možda dobivati i više. Idealan porast težine do ovog razdoblja je 4,5 kg.

SAVJET
Ako imate ravne ili uvučene bradavice, a želite dojiti, to će najvjerojatnije biti moguće, za pojedinosti pitajte medicinsku sestru. Što češće u danu stavite noge u povišeni položaj. Ako ste zaposleni, raspitajte se o pojedinostima vezano za porodiljni dopust i naknadi koja vam pripada.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: